Energikakor du enkelt gör hemma innan avfärd och som blir perfekt till en snabb fikastund på turen.
Ingredienser (18 kakor):
4 msk margarin
90 gr krossade digestivekek
2 dl kokosflingor
4 ½ dl choklad I bitar
1 burk kondenserad mjölk
2 ½ dl hackade valnötter
2 dl havregryn
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Lägg margarinet på en liten plåt/form (35×25 cm) och smält i ugnen i en minut. Ta plåten ur ugnen.
3. Strö de krossade kexen i ett jämt lager på plåten.
4. Täck smulorna med ett lager kokosflingor
5. Täck med ett lager choklad
6. Häll över den kondenserad mjölken
7. Grädda i ungefär 20 min tills kakan är gyllenbrun.
8. Ta plåten ur ugnen och strö över nötterna och havregrynen. Tryck ner nötterna och grynen i kakan när den fortfarande är varm.
9. Låt kakan svalna
10. Skär kakan i portionsbitar
11. Slå in varje kaka i bakpapper eller folie.
Kakorna håller ca en vecka. (frys in dem om du behöver göra dem längre i förväg)
Leave a Reply