Gulasch

Ingredienser (8 personer):
2 msk olja
900 gr magert nötkött i tärningar
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
1 grön paprika
1 selleristjälk
2 msk paprikapulver
1 tsk torkad basilika
1 tsk mejram
Salt och peppar
2 ½ dl crème fraiche

Gör så här:
1. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Bryn köttet tills det fått en fin yta på alla sidor.
2. Ta upp köttet ur grytan och lägg åt sidan så länge.
3. Hacka löken och fräs tills de blir mjuk.
4. Hacka resten av grönsakerna och tillsätt i grytan. Tillsätt krossad tomat. Tillsätt alla torra kryddor och salta och peppra efter smak.
5. Lägg tillbaka köttet i grytan, häll i crème fraichen och rör runt så att allt blandas. Koka under lock i ca 30 min. Rör om då och då.
Servera med potatis, ris, nudlar eller bröd till för att göra rätten matigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *